UCIGAS CU SUFLET PUR

Afis UCIGAS CU SUFLET PUR
Titlu original: MAN OF TAI CHI
Titlu română: UCIGAS CU SUFLET PUR
Premiera in Romania: 2013-10-18
Premiera internationala: 2013-07-05
Gen: Acţiune
Scenariu: Michael G. Cooney
Regie: KEANU REEVES
Cu: Tiger Chen, Keanu Reeves, Karen Mok
Distribuitor: Universal

Sinopsis

În Beijingul zilelor noastre, tânărul şi ambiţiosul “Tiger” Chen Lin-Hu (Tiger Chen) are o slujbă neînsemnată, lucrând ca un simplu curier, dar după serviciu străluceşte ca un adevărat star în afirmare în lumea artelor marţiale  cu un stil nemaivăzut până acum şi pe care l-a dezvoltat singur pornind de la tradiţia Tai Chi pentru că visul său este acela de a deveni unul din cei mai buni la campionatul de arte marţiale Wulin Wang.

În acest timp, Suen Jing-Si (Karen Mok), o poliţistă din Hong Kong care lucrează pentru departamentul de crimă organizată, a ajuns în impas în ancheta pe care o conduce împotriva lui Donaka Mark (Keanu Reeves).  Donaka este un om de afaceri extrem de influent din Hong Kong, care organizează lupte ilegale în care se scot sume uriaşe de bani din pariurile făcute de cei care plătesc pentru a le vedea printr-un sistem de televiziune privat şi cu circuit închis. Regulile acestor lupte sunt simple: nu există, practic, nimic care să nu fie permis. Fiind în căutarea noii sale vedete, Donaka încearcă să-l atragă pe Tiger cu promisiunea unor bani câştigaţi uşor.

La început, Tiger îl refuză, rămânând fidel purităţii şi integrităţii artei sale. Dar, când templul în care locuia maestrul cu care se antrena e ameninţat să fie dărâmat de dezvoltatori imobiliari, Tiger acceptă oferta lui Donaka, pentru a putea apăra moştenirea maestrului său, Ling Kong Tai Chi. Tiger devine imediat senzaţia luptelor ilegale, înfrângând adversari reputaţi pentru forţa lor letală. Dar, încetul cu încetul, Tiger începe să-şi descopere o faţetă  întunecată, înclinaţia spre violenţă. Luptele lui din campionatul public Wulin Wang devin tot mai agresive, atrăgându-i lui Tiger o atenţie nedorită, dar şi ruşinea faţă de maestrul său.

Deşi pare incapabil să-şi ţină sub control inclinaţiile violente, Tiger acceptă, totuşi, să coopereze cu Jing-Si pentru a-i distruge lui Donaka afacerea ilegală cu lupte pe viaţă şi pe moarte.

Dar, când fiecare luptă devine de acum o luptă pentru viaţa lui, va putea, oare, Tiger să dea curs celor mai bune intenţii ale sale ţinând, în acelaşi timp,  sub control partea întunecată a măiestriei sale?

Alte filme