STEVE JOBS

Afis STEVE JOBS
Titlu original: STEVE JOBS
Titlu română: STEVE JOBS
Premiera in Romania: 2015-11-11
Premiera internationala: 2015-11-23
Gen: Dramă
Scenariu: Aaron Sorkin
Regie: Danny Boyle
Cu: Nicole Kidman, Julia Roberts, Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Katherine Waterston, Michael Stuhlbarg
Distribuitor: Universal

Sinopsis

Drama STEVE JOBS este plasată în culisele producției și lansărilor de acum legendare pentru trei produse Apple, culminând cu lansarea istorică a computerului iMac, din perspectiva personală a celui care s-a aflat în epicentrul acestei adevărate revoluții digitale.

Regia îi aparține lui Danny Boyle, laureat cu Oscar, iar scenariul, lui Aaron Sorkin, bazat pe biografia best-seller a fondatorului Apple. Filmul e produs de Mark Gordon și Guymon Casady, de la compania de producție Film 360, de Scott Rudin și Christian Colson.

Michael Fassbender este Steve Jobs, Kate Winslet este Joanna Hoffman, fosta șefă de marketing de la Macintosh, Seth Rogen este Steve Wozniak, cofondator Apple, iar Jeff Daniels este John Sculley, fostul CEO de la Apple. Alături de ei mai apar Katherine Waterston, în rolul lui Chrisann Brennan, fost iubită a lui Steve Jobs, precum și Michael Stuhlbarg, în rolul lui Andy Hertzfeld, unul din membrii inițiali ai echipei de dezvoltare Apple Macintosh.

Alte filme