JACK RYAN: AGENTUL DIN UMBRA

Afis JACK RYAN: AGENTUL DIN UMBRA
Titlu original: JACK RYAN: SHADOW RECRUIT
Titlu română: JACK RYAN: AGENTUL DIN UMBRA
Premiera in Romania: 2014-01-17
Premiera internationala: 2014-01-17
Gen: Actiune/thriller
Scenariu: Adam Cozad şi David Koepp
Regie: Kenneth Branagh
Cu: Chris Pine, Kevin Costner, Kenneth Branagh, Keira Knightley
Distribuitor:

Sinopsis

Bazat pe personajul creat de maestrul genului de spionaj, Tom Clancy, JACK RYAN: AGENTUL DIN UMBRĂ, e un thriller de acţiune care urmăreşte povestea lui Ryan (Chris Pine, “Star Trek”), de la viaţa sa dublă, dar liniştită, ca veteran de război devenit expert pe Wall Street, la iniţierea sa explozivă ca agent CIA care demască un complot terorist la Moscova.

Ryan pare să fie un expert financiar care oricare altul pentru prietenii şi cei dragi lui, dar, în realitate, el a fost recrutat de CIA cu nişte ani în urmă. Acum e analist financiar care lucrează cu date globale; când descoperă un complot extrem de meticulos planificat de a distruge economia americană şi de a arunca lumea în haos, Ryan devine singurul care are exact abilităţile necesare pentru a-l opri. Astfel, Ryan îşi începe cariera de agent de teren, fiind aruncat fără a fi prevenit într-o lume de suspiciuni, trădări şi forţe letale. Prins între supervizorul său (Kevin Costner, laureat cu Oscar), căruia nu-i place să vorbească prea mult, logodnica sa care nu ştie nimic despre adevăratul său job, Cathy (Keira Knightley), şi un oligarh rus genial (Kenneth Branagh), Jack Ryan trebuie să înfrunte o realitate cu totul nouă pentru el, în care nimeni nu prezintă încredere, iar soarta a milioane de oameni depinde numai de capacitatea lui de a descoperi adevărul.

Misiunea lui Jack Ryan este una contracronometru, iar el trebuie să dezarmeze “bomba” înainte ca inamicul să arunce întreg globul în aer.

Alte filme