IMBRATISARI FRANTE

Afis IMBRATISARI FRANTE
Titlu original: Los abrazos rotos
Titlu română: IMBRATISARI FRANTE
Premiera in Romania: 2009-09-18
Premiera internationala: 2009-09-18
Gen: Drama
Scenariu: Pedro Almodovar
Regie: Pedro Almodovar
Cu: Penelope Cruz, Lluis Homar, Blanca Portillo, Jose Luis Gomez Ruben Ochendiano
Distribuitor: Prorom

Sinopsis

Un barbat scrie, traieste si iubeste in intuneric. Cu paisprezece ani inainte, a avut un accident brutal de masina pe insula Lanzarote. In cumplitul accident nu si-a pierdut numai vederea, ci si iubirea vietii lui, Lena.

Acest barbat foloseste doua nume: Harry Caine, un pseudonim cu care isi semneaza lucrarile literare, povestirile si scenariile, si Mateo Blanco, numele sau real, cu care traieste si semneaza regia filmelor.

Dupa accident, Mateo Blanco se rezuma la pseudonim, Harry Caine. Daca nu mai poate regiza filme, isi imagineaza ca Mateo Blanco a murit pe Lanzarote, odata cu iubita sa, Lena.

Astazi, Harry Caine traieste gratie scenariilor pe care le scrie, dar si ajutorului din partea fostului sau manager de productie, Judit Garcia, si a fiului sau Diego, devenit secretar personal, ghid si ... cel care dactilografiaza scenariile.

De cand s-a hotarat sa traiasca si sa spuna povesti, Harry a devenit un orb atragator, care si-a dezvoltat celelalte simturi pentru a se bucura de viata; perceptiile sale sunt ironic-placute, iar mintea isi ingaduie sa se complaca intr-o amnezie auto-indusa.

Harry a sters complet din amintire orice urma a primei sale identitati, Mateo Blanco.

Intr-o noapte, fiul sau are un accident, iar Harry il ingrijeste. Amandoi se decid sa nu spuna nimic mamei tanarului, Judit, ca sa nu o alarmeze. In primele nopti de convalescenta, Diego il intreaba despre vremurile cand era Mateo Blanco; intr-o clipa de uimire, surpriza, Harry ii povesteste ce s-a petrecut in urma cu 14 ani, sperand sa-l anime, sa-l distreze, asa cum face un tata care spune o poveste la culcare copilului sau.

Povestea lui Mateo, a Lenei, a lui Judit si a lui Ernesto Martel, este una de "dragoste nebuna", dominata de fatalitate, gelozii, abuzuri, tradare si complex de vinovatie.

Este emotionanta, miscatoare, teribila si culmina cu fotografia a doi indragostiti imbratisandu-se, fotografie ce va fi rupta intr-o mie de bucati, ca si povestea lor de iubire sfaramata.

Protagonistii din "Broken Embraces" filmeaza o comedie, "Girls and Suitcases". Mareo Blanco este regizorul, iar Lena Rivera este protagonista. Judit Garcia este managerul de productie, iar Ernesto Martel iubitul Lenei, producatorul filmului. Ernesto Martel Junior este cel care realizeaza imaginea. Mateo se indragosteste total si subit de Lena din momentul in care o vede. Acelasi lucru i se intampla si actritei (desi traieste cu Martel, iar magnatul este indragostit nebuneste de ea).

Cu ani de zile inainte, Judit a avut o relatie cu Mateo, si cu toate ca nu a reusit inca sa o depaseasca, lucreaza cu el, fiind de fapt mana lui dreapta.

Ernesto Martel este broker, unul de succes, care a avut de profitat de pe urma boom-ului economic din anii ,80, cu gramezi de bani si putine scrupule. Nu e producator, dar pentru ca Lena are inclinatii catre arta Thaliei, produce filmul lui Mateo, intr-un efort disperat de a-si tine iubita aproape. Fiul lui Ernesto Martel, numit astfel dupa tata, este un tanar copilaros caruia ii plac cinema-ul si oamenii, in special Mateo. Martel senior ii traseaza juniorului sarcina de a face un documentar despre "Girls and Suitcases", de fapt o modalitate de a o spiona pe Lena. Problema lui nu e una morala, ci tehnica.

Primele secvente video au un sunet groaznic. Martel senior improvizeaza si reinventeaza sonorul, angajand un cititor pe buze.

Toate aceste elemente sunt tipice comediei, dar "Broken Embraces" este o drama cu tuseuri intunecate, mai mult un thriller caracteristic anilor ,50.

"

Alte informatii

Nominalizat la Palme D'Or - Cannes 2009

Alte filme