EXORCISTUL: CEL CARE CREDE

Afis EXORCISTUL: CEL CARE CREDE
Titlu original: THE EXORCIST: BELIEVER
Titlu română: EXORCISTUL: CEL CARE CREDE
Premiera in Romania: 2023-10-06
Premiera internationala: 2023-10-06
Gen: Thriller/horror
Scenariu: SCOTT TEEMS & DANNY MCBRIDE & DAVID GORDON GREEEN PETER SATTLER & DAVID GORDON GREEN
Regie: DAVID GORDON GREEN
Cu: LESLIE ODOM JR., LIDYA JEWETT, OLIVIA O'NEILL, JENNIFER NETTLES, NORBERT LEO BUTZ, ANN DOWD și ELLEN BURSTYN.
Distribuitor: Ro Image 2000

Sinopsis

În urmă cu exact 50 de ani, cel mai terifiant film de groază din istorie a ajuns pe ecrane, șocând publicul din întreaga lume. Acum va începe un nou capitol. De la Blumhouse și de la regizorul DAVID GORDON GREEN, responsabili cu resuscitarea francizei Halloween, vine Exorcistul: Cel care crede. 

De la moartea soției sale însărcinate într-un cutremur din Haiti, în urmă cu 13 ani, Victor Fielding (LESLIE ODOM, JR., câștigător al premiului Tony și nominalizat la Oscar®; One Night in Miami, Hamilton) a crescut-o singur pe fiica lor, Angela (LIDYA JEWETT, Good Girls).

Dar când Angela și prietena ei, Katherine (debutanta OLIVIA O'NEILL), dispar în pădure, pentru a se întoarce trei zile mai târziu fără să-și amintească ce li s-a întâmplat, se declanșează un lanț de evenimente care îl vor forța pe Victor să se confrunte cu răul în stare pură și, terorizant și disperat fiind, să caute singura persoană în viață care a mai fost martoră la așa ceva: Chris MacNeil.

Pentru prima dată de la filmul din 1973, ELLEN BURSTYN, laureată a premiului Oscar®, își reia rolul iconic al lui Chris MacNeil, o actriță care a fost schimbată pentru totdeauna de ceea ce i s-a întâmplat fiicei sale Regan cu cinci decenii înainte.

În film joacă, de asemenea, câștigătoarea premiului Emmy ANN DOWD (The Handmaid's Tale, Hereditary) în rolul lui Ann, vecina lui Victor și a Angelei, precum și JENNIFER NETTLES, câștigătoare a trei premii Grammy (Harriet, The Righteous Gemstones) și NORBERT LEO BUTZ, de două ori câștigător al premiului Tony (Fosse/Verdon, Bloodline), în rolul Mirandei și al lui Tony, părinții lui Katherine.

Din distribuție mai fac parte RAPHAEL SBARGE (Once Upon a Time) în rolul pastorului Don Revans, OKWUI OKPOKWASILI (A Midsummer Night's Dream de Julie Taymor) în rolul doctorului Beehibe, DANNY MCCARTHY (Somebody Somewhere) în rolul lui Stuart, E.J. BONILLA (Gemini Man) în rolul părintelui Maddox, TRACEY GRAVES (On Ten) în rolul lui Sorenne Fielding și CELESTE OLIVIA (We Own This City) în rolul detectivului Konick.

Alte informatii

Când a fost lansat filmul "Exorcistul", bazat pe cartea de succes a lui William Peter Blatty, a schimbat cultura pentru totdeauna, doborând recordurile de încasări și obținând 10 nominalizări la Oscar®, devenind primul film de groază nominalizat vreodată la categoria Cel mai bun film. 

The Exorcist: Believer este regizat de DAVID GORDON GREEN după un scenariu de PETER SATTLER (Camp X-Ray) & DAVID GORDON GREEN, după o poveste de SCOTT TEEMS (Halloween Kills) & DANNY MCBRIDE (trilogia Halloween) & DAVID GORDON GREEN.

Filmul este produs de JASON BLUM p.g.a. pentru Blumhouse și de DAVID ROBINSON p.g.a. și JAMES G. ROBINSON p.g.a. și JAMES G. ROBINSON pentru Morgan Creek Entertainment.

Alte filme