DAYBREAKERS

Afis DAYBREAKERS
Titlu original: DAYBREAKERS
Titlu română: DAYBREAKERS
Premiera in Romania: 2010-03-12
Premiera internationala: 2009-09-11
Gen: Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claudia Karvan, Michael Dorman, Vince Colosimo, Isabel Lucas, Sam Neill
Scenariu: Spierig brothers
Regie: Spierig brothers
Cu: Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claudia Karvan, Michael Dorman, Vince Colosimo, Isabel Lucas, Sam Neill
Distribuitor: Prorom

Sinopsis

Suntem in 2019. O epidemie misterioasa a atacat Pamantul, transformand majoritatea populatiei in vampiri. Oamenii sunt acum o specie pe cale de disparitie, transformati in prada pentru hrana vampirilor de care sunt fortati sa se ascunda.

Totul sta in mainile lui Edward Dalton (Ethan Hawke), un cercetator devenit si el vampir, care refuza sa se hraneasca cu sange uman si incearca sa creeze un substitut pentru sange care sa poata fi folosit de vampire, salvand astfel putinii oameni ramasi.

Dar timpul trece fara success, pana in ziua in care Edward o intalneste pe Audrey (Claudia Karvan), supravietuitoare a pandemiei, care il conduce spre o descoperire medicala uluitoare. Inarmat acum cu cunostinte pentru care si oamenii, dar si vampirii ar ucide, Ed trebuie sa duca propria sa batalie extrem de periculoasa care va decide soarte rasei umane.

Provocator si plin de actiune, DAYBREAKERS are in distributie pe Ethan Hawke, nominalizat de doua ori la Oscar, in 2001 pentru rol secundar in Training Day si in 2004 pentru cel mai bun scenariu adaptat (Before Sunset), pe Willem Dafoe, de doua ori castigator de Oscar pentru rol secundar in Platoon (1988) si in Shadow of the Vampire (2000), Sam Neill si Claudia Karvan.

Scenariul si regia sunt semnate de fratii Spierig, care, dupa succesul filmului lor de debut, UNDEAD, un horror cu zombies, au decis sa abordeze DAYBREAKERS in stilul lor extrem de personal.

Alte filme