DARKEST HOUR. ZIUA DECISIVĂ

Afis DARKEST HOUR. ZIUA DECISIVĂ
Titlu original: DARKEST HOUR
Titlu română: DARKEST HOUR. ZIUA DECISIVĂ
Premiera in Romania: 2018-01-19
Premiera internationala: 2017-11-22
Gen: Dramă
Scenariu: Anthony McCarten
Regie: Joe Wright
Cu: Gary Oldman, Kristin Scott Thomas, Lily James, Stephen Dillane, Ronald Pickup și Ben Mendelsohn
Distribuitor: RO IMAGE 2000 ȘI UNIVERSAL PICTURES
"

Sinopsis

DARKEST HOUR. ZIUA DECISIVĂ este o producție Working Title Films, distribuită internațional de Focus Features, iar în România, de Ro Image 2000.

La începutul celui de-al doilea război mondial, când capitularea Franței era iminentă, Marea Britanie are de luat o decizie care va schimba soarta acestui război. Fiindcă forțele naziste păreau de neoprit, iar armata aliată era încolțită pe plajele din Dunkirk, soarta Europei occidentale se află în mâinile nou-numitului prim-ministru britanic, Winston Churchill (interpretat de Gary Oldman). Acesta duce o luptă pe două fronturi – pe cel intern, trebuie să facă față mașinațiunilor rivalilor săi politici, iar pe plan extern are de luat decizia de a duce negocieri de armistițiu cu Hitler, salvând, astfel, națiunea britanică de costul unui război, sau de a merge înainte cu războiul, deși acesta pare deja pierdut.

Regizat de Joe Wright, filmul este povestea dramatică și impresionantă a celor patru săptămâni din 1940, în care curajul lui Churchill de a-și asuma poziția de lider adevărat a schimbat cursul istoriei lumii.

 

Alte filme