ASTERIX SI OBELIX: ÎN SLUJBA MAJESTĂŢII SALE

Afis ASTERIX SI OBELIX: ÎN SLUJBA MAJESTĂŢII SALE
Titlu original: ASTERIX ET OBELIX: AU SERVICE DE SA MAJESTE
Titlu română: ASTERIX SI OBELIX: ÎN SLUJBA MAJESTĂŢII SALE
Premiera in Romania: 2012-10-19
Premiera internationala: 2012-10-17
Gen:
Scenariu: Laurent Tirard şi Gregoire Vigneron, după benzile desenate create de René Goscinny şi Albert Uderzo
Regie: Laurent Tirard
Cu: Gérard Depardieu, Edouard Baer, Valérie Lemercier, Catherine Deneuve, Vincent Lacoste
Distribuitor: Pro Rom

Sinopsis

Suntem în anul 50 Î. H. Cezar vrea să mai facă nişte cuceriri, aşa că se hotărăşte să invadeze în fruntea legiunilor sale această insulă aflată la graniţele lumii ştiute, acest ţinut misterios numit Bretania.

Victoria e rapidă şi totală. Mă, rog, pe aproape... Un sătuc breton e decis să-i reziste, dar acum i s-au cam epuizat resursele. Cordelia, regina bretonilor, îşi trimite cel mai fidel ofiţer, pe Flegmatix, să cere ajutor în Galia, acolo unde un sătuc galez le ţine piept romanilor de ceva timp, cu mare succes... În sătucul în chestiune Asterix şi Obelix sunt deja ocupaţi până peste capm căci şeful lor le-a încredinţat nepotul Şmecherix, proaspăt sosit de la Luteţia ca să aibă grijă de el şi, mai ales, ca să facă bărbat din el. Iar sarcina lor e departe de a fi ajuns la vreun sfârşit.

Când Flegmatix soseşte ca să le ceară ajutorul, i se oferă un butoi cu poţiunea magică, dar şi doi companioni care vor avea grijă ca preţioasa licoare să ajungă cu bine la destinaţie. Aşa pornesc Asterix şi Obelix într-o nouă aventură, în care îl iau şi pe Şmecherix, fiindcă se prevede a fi o ocazie prea bună să fie ratată pentru ca acesta să-şi desăvârşească educaţia.

Şi, cum planul de acasă nu se potriveşte cu cel din târg, e clar că eroii noştri ne vor distra din nou în stilul lor binecunoscut!

Filmul este inspirat de benzile desenate create de René Goscinny şi Albert Uderzo şi va fi distribuit în format 3D.

Alte filme