UN HOȚ CINSTIT

Afis UN HOȚ CINSTIT
Titlu original: HONEST THIEF
Titlu română: UN HOȚ CINSTIT
Premiera in Romania: 2020-10-09
Premiera internationala: 2020-10-09
Gen: Acțiune
Scenariu: Mark Williams
Regie: Mark Williams
Cu: Liam Neeson, Kate Walsh, Jeffrey Donovan, Jai Courtney, Anthony Ramos, Robert Patrick, Jasmine Cephas Jones.
Distribuitor: Ro Image 2000 și Programs4Media

Sinopsis

UN HOȚ CINSTIT este povestea unui spărgător de bănci cu vechime care vrea să se predea fiindcă… s-a îndrăgostit. Dar totul se complică din cauza a doi agenți FBI corupți, care pornesc pe urmele lui, hotărâți să-l elimine și să-i fure banii pe care acesta intenționa să-i dea înapoi.

 

Tom (Liam Neeson) poate fi descris în multe feluri, dar, în principal, este un hoț faimos, și un romantic nou-convertit la iubire. Sentimentele sale pentru Annie (Kate Walsh) l-au făcut să vrea să repare greșelile trecutului, și să lase în urmă viața de infractor. Deși a operat întotdeauna cu integritate și principii, jafurile sale fiind în exclusivitate fără violențe, nu vrea ca relația lui să se construiască pe minciuni. Se decide să se predea FBI-ului, și să dea înapoi banii pe care i-a furat, în schimbul unei înțelegeri care să-i permită o sentință mai ușoară și un cazier curat.

Când sună la biroul FBI din Boston ca să stabilească o întâlnire pentru a mărturisi, agenții

Baker (Robert Patrick) și Meyers (Jeffrey Donovan) iau în derâdere apelul lui, despre care sunt convinși că e o farsă. Cei doi își dau seama, însă, că Tom nu glumește, și își fac un plan ca să pună ei mâna pe banii lui, convinși că asta e șansa vieții lor. Așa începe un joc de-a șoarecele și pisica, unde răul și binele se întrepătrund, dragostea fiind singura care arată drumul cel bun.

Alte informatii

UN HOȚ CINSTIT e scris și regizat de Mark Williams, iar în rolul principal îl regăsim pe Liam Neeson, alături de care îi vom vedea pe Kate Walsh (Grey’s Anatomy), Jeffrey Donovan (Burn Notice), Jai Courtney (Suicide Squad), Anthony Ramos (Hamilton), Robert Patrick (Terminator 2: Judgment Day) și Jasmine Cephas Jones (Blindspotting).

Echipa artistică e completată de directoarea de imagine Shelly Johnson

(Captain America: The First Avenger), scenograful Tom Lisowski (The Oath),

editorul Michael P. Shawver (Black Panther), iar muzica e compusă de Mark Isham (The

Accountant).

Filmul e produs de Mark Williams (Ozark), Myles Nestel (Wheelman),

Tai Duncan (Proud Mary), Craig Chapman (Wheelman) și Jonah Loop (The Kid). Producători executivi sunt Lisa Wilson, Andrea Ajemian, Charles Dorfman, David Gilbert,

Simon Williams, Christelle Conan, James Swarbrick, Will Young, Martin Sprock,

Jonathan Bross, Joe Simpson, John Jencks, Jay Taylor.

Alte filme