UCENIC PENTRU CRIMĂ

Afis UCENIC PENTRU CRIMĂ
Titlu original: SON OF A GUN
Titlu română: UCENIC PENTRU CRIMĂ
Premiera in Romania: 2014-12-26
Premiera internationala: 2014-10-16
Gen: Thriller
Scenariu: JULIUS AVERY
Regie: JULIUS AVERY
Cu: EWAN MCGREGOR, BRENTON THWAITES, ALICIA VIKANDER, JACEK KOMAN, MATT NABLE, TOM BUDGE
Distribuitor: Pro Rom

Sinopsis

Când JR (Brenton Thwaites) e trimis la închisoare pentru o infracțiune minoră, el devine ucenicul lui

Brendan Lynch (Ewan McGregor), inamicul public numărul unu din Australia.Când JR îl ajută pe Brendan să evadeze, cei doi sunt acum fugari și între ei se formează o relație complicată în care unul devine dependent de celălalt. JR deprinde repede năravurile lumii infracționale, unde viața e ca un joc de șah. Pentru a deține controlul, trebuie mereu să fii cu câteva mișcări înaintea oponentului tău. Dacă pierzi controlul, riști să devii pion într-un joc foarte periculos.

În cele șase luni pe care le petrece într-o închisoare australiană, infractorul începător JR (BRENTON THWAITES) îl cunoaște pe enigmaticul Brendan Lynch (EWAN McGREGOR). În schimbul protecției în închisoare, JR acceptă să-l ajute pe Brendan să iasă de acolo, și, pentru asta, se aliază cu un al deținut cu mare influență în interior, Sam Lennox (JACEK KOMAN) ca să pună la cale o evadare îndrăzneață, în urma căreia Brendan, dar și colegii lui de pușcărie, Sterlo (MATT NABLE) și Merv (EDDIE BAROO) vor fi liberi.

JR este recompensat pentru efortul lui și începe să prindă gustul vieții bune. O cunoaște pe frumoasa Tasha (ALICIA VIKANDER), și se afundă tot mai adânc în lumea criminalilor. Dar, oare, al cui joc îl joacă el, de fapt?

Brendan este acum mentorul lui JR, figură paternă de care tânărul ascultă, așa că e ușor să-l ademenească să fie părtaș la o lovitură care promite să-i îmbogățească – să jefuiască o mină de aur din Kalgoolie. Pentru că miza e de milioane de dolari, lui JR îi vine tot mai greu să știe în cine poate avea încredere, și de ce parte e fiecare din cei implicați. E tot mai atașat de Tasha, și tot mai distant față de Brendan, și se trezește că acum nu mai poate juca la întâmplare, ci e nevoit să-și anticipeze fiecare mișcare dacă vrea să nu i se dea mat!

Alte filme