SAGA VIKINGILOR

Afis SAGA VIKINGILOR
Titlu original: NORTHMEN. A VIKING SAGA
Titlu română: SAGA VIKINGILOR
Premiera in Romania: 2014-11-14
Premiera internationala: 2014-09-27
Gen: Actiune/aventura
Scenariu: Bastian Zach și Matthias Bauer
Regie: Claudio Fäh
Cu: Tom Hopper, Ryan Kwanten, Ken Duken, Charlie Murphy, James Norton, Ed Skrein, Anatole Taubman și Johan Hegg
Distribuitor: Pro Rom

Sinopsis

Alungați din propria lor țară de propriul lor rege, un grup de vikingi neînfricați o pornesc înspre Britania cu intenția de a prăda și a jefui. Sub comanda neînfricatului lor lider Asbjörn (Tom Hopper), vikingii se îmbarcă într-o misiune extrem de periculoasă, cu scopul de a jefui mânăstirile de comorile cu care să-și răscumpere apoi libertatea. Călătoria le e întreruptă de o furtună violentă, care îi face să naufragieze pe coasta Scoției. Eșuați printre inamici, singura lor șansă de supraviețuire e să ajungă la așezarea daneză Danelaw. Pe drum, vikingii reușesc să o ia prizonieră pe arțăgoasa lady Inghean (Charlie Murphy), fiica regelui Dunchaid (Danny Keogh). Războinicii renegați profită imediat de această oportunitate pentru a cere o răscumpărare uriașă, dar se lovesc de refuzul regelui Dunchaid, un conducător călit în bătălii grele, care strânge împotriva lor o armată formată din cei mai necruțători mercenari, Haita Lupilor, temuți prin tot ținutul pentru ferocitatea lor.

Din acel moment, vikingii au doar o șansă apărută ca prin minune – un călugăr misterior pe nume Conall (Ryan Kwanten) care îi va ajuta să scape de Haita Lupilor și mai ales de liderii lor sângeroși, Hjorr (Ed Skrein) și Bovarr (Anatole Taubman). Conduși de Conall, vikingii o iau pe singurul drum cu adevărat ferit, Calea Șarpelui, iar călătoria lor se transformă într-o cursă contracronometru, o vânătoare pe viață și pe moarte.

Filmat în peisajele extraordinare din provincia Cape din Africa de Sud, SAGA VIKINGILOR propune spectatorilor o experiență vizuală unică și acțiune de categoria grea. Regizorul Claudio

Kind of Wrong), Ken Duken (Das Adlon, Inglourious Basterds), Charlie Murphy (Philomena, The Village), James Norton (Rush, An Education), Ed Skrein (Game of Thrones, The Transporter) și Anatole Taubman (James Bond 007 - Quantum of Solace, The Tudors). Fanii heavy metal vor fi bucuroși să-și recunoască unul din idoli, pe Johan Hegg, vocalul trupei Amon Amarth în rolul războinicului viking Valli.

Alte filme