PULBERE DE STELE

Afis PULBERE DE STELE
Titlu original: Stardust
Titlu română: PULBERE DE STELE
Premiera in Romania: 2007-10-19
Premiera internationala: 2007-10-19
Gen: Actiune, Aventuri, Fantastic, Romantic
Scenariu: Jane Goldman, Matthew Vaughn, Neil Gaiman, Charles Ves
Regie: Matthew Vaughn
Cu: Charlie Cox, Ian McKellen, Bimbo Hart, Sienna Miller, Peter O
Distribuitor:

Sinopsis

O echipa imbatabila formata din scriitorul de mare succes Neil Gaiman si regizorul Matthew Vaughn aduce pe ecranele din toata lumea filmul "Pulbere de stele", o incantatoare poveste despre o stea cazatoare care nimereste intr-un tinut fermecat si care se dovedeste a nu fi un meteorit obisnuit, ci o tanara foarte frumoasa si curajoasa.

Puterile ei secrete vor fi tinta unei vanatori pornite de niste vrajitoare, de niste pirati, dar si de niste fete imparatesti.

Toti vor un singur lucru: inima fetei.

Rezultatul este un basm antrenant si plin de umor in care se amesteca si se potrivesc toate marile teme si elementele spectaculoase care pot antrena spectatorii de toate varstele.

"Pulbere de stele" incepe in adormita Anglie, intr-un sat numit Wall, denumit asa datorita zidului pe care il are si care tine separati locuitorii satului de o lume supra naturala dintr-un Univers paralel care se afla de partea cealalta a zidului.

Aici traieste tanarul Tristan Thorne (Charlie Cox) care, indragostit de frumoasa satului, interpretata de Sienna Miller, ii face acesteia o promisiune inflacarata si inconstienta ca ii va aduce o stea cazatoare. Pentru asta Tristan va trebui sa treaca zidul interzis si sa patrunda in interiorul tinutului magic si sa dea piept cu magia, legenda si lupta.

In tinutul acesta denumit Stormhold, Tristan descopera ca steaua cazatoare nu este ceea ce se asteapta el sa fie, ci o fata plina de viata care insa este ranita in caderea ei cosmica. Ea este intr-un real pericol deoarece despre ea stiu deja si o vaneaza fiii regelui (Peter O,Toole) care pot obtine tronul numai cu ajutorul ei, dar si o vrajitoare foarte priceputa si ambitioasa, care poate capata tineretea inapoi si pentru totdeauna daca reuseste sa puna mana pe stea.

Tristan este hotarat sa-si tina cuvantul si sa duca steaua iubitei lui dar drumul ii va fi ingreunat intr-una de intalniri si aventuri neasteptate cu un capitan al piratilor (Robert De Niro) cu un vanzator fara principii si suflet (Ricky Gervais); si astea nu sunt toate pericolele pe care le are de infruntat tanarul. Dar daca poate supravietui acestor piedici datorita calitatilor sale si datorita puterii pe care noua dragoste i-o da, Tristan va descoperi in aceasta calatorie care este identitatea lui adevarata si care ii este destinul. 

"

Alte informatii

Paramount Pictures in asociere cu MARV Films, Matthew Vaughn/ Lorenzo di Bonaventura Production prezinta Pulbere de stele in regia lui Matthew Vaughn avand in rolurile principale pe Claire Danes, Charlie Cox, Sienna Miller, Ricky Gervais, Rupert Everett, Peter O'Toole si cu Michelle Pfeiffer si Robert De Niro. Printre producatorii filmului se afla si scriitorul Neil Gaiman.

Alte filme