JAF... LA TURNUL MARE

Afis JAF... LA TURNUL MARE
Titlu original: TOWER HEIST
Titlu română: JAF... LA TURNUL MARE
Premiera in Romania: 2011-11-11
Premiera internationala: 2011-11-04
Gen: Comedie
Scenariu: Adam Cooper & Bill Collage, Russell Gewirtz, Rawson Marshall Thurber, Ted Griffin, Leslie Dixon, Noah Baumbach, Jeff Nathanson
Regie: Brett Ratner
Cu: Ben Stiller, Eddie Murphy, Matthew Broderick, Téa Leoni, Gabourey Sidibe, Casey Affleck, Stephen Henderson, Judd Hirsch, Michael Peña şi Alan Alda
Distribuitor: Universal

Sinopsis

Ben Stiller şi Eddie Murphy sunt protagoniştii acestei comedii despre nişte simpli angajaţi la un complex luxos de apartamente care pun la cale un plan pentru a se răzbuna pe un escroc miliardar de pe Wall Street care le-a furat fondul de pensii.
De mai mult de 10 ani, Josh Kovacs (Stiller) e managerul unuia din cele mai luxoase complexuri de locuinţe din New York City. Maniac al supravegherii angajaţilor, şi nu numai, nu-i scapă nimic din ce se petrece acolo. În cel mai opulent apartament de la ultimul etaj al clădirii stă Arthur Shaw (Alan Alda), un mogul al finanţelor, acum arestat la domiciliu după ce a fost prins că a furat două miliarde din banii investitorilor.

Cei mai loviţi de escrocheria lui sunt, evident, angajaţii complexului, care au lăsat pe mâna lui administrarea fondului lor de pensii. În doar câteva zile Arthur e posibil să dispară şi să scape cu mâinile curate din ceea ce el consideră a fi “crima perfectă”. Aşa că e grabă mare pentru angajaţi să-şi pună în aplicare marele lor plan: vor să fure ceea ce ei sunt convinşi că se ascunde în apartamentului lui Arthur, şi anume... banii lor. Nefiind hoţi de profesie, au nevoie de unul care se pricepe, totuşi. Dar singurul pe care îl găsesc e doar un pungaş de doi bani - Slide (Murphy). Deşi amatori într-ale jafului, angajaţii sunt, însă, foarte buni la ceva: cunosc ca pe propriul buzunar clădirea. 

Alte filme