FURIOS ȘI IUTE 9

Afis FURIOS ȘI IUTE 9
Titlu original: FAST & FURIOUS 9
Titlu română: FURIOS ȘI IUTE 9
Premiera in Romania: 2021-06-25
Premiera internationala: 2021-06-25
Gen: Acțiune
Scenariu: Daniel Casey & Justin Lin , bazat pe personajele create de Gary Scott Thompson
Regie: Justin Lin
Cu: Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, John Cena, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, Sung Kang, cu Helen Mirren, Kurt Russell și Charlize Theron
Distribuitor: Ro Image 2000

Sinopsis

Oricât de furios și de iute ar fi, nimeni nu poate scăpa de propriul său trecut.

Furios și Iute 9 este al nouălea capitol din saga Furios și Iute, care a trecut deja prin două decenii și a cumulat la box-office internațional peste 5 miliarde dolari.

Dom Toretto duce o viață liniștită departe de lume, alături de Letty și de fiul lui, micuțul Viran, dar amândoi știu că pericolul le poate distruge în orice moment pacea cu greu dobândită. De data asta, amenințarea îl va forța pe Dom să se confrunte cu propriul său trecut, căci va fi nevoit să pornească într-o misiune de salvare a celor la care ține mai mult decât la viața lui. Echipa se reunește pentru a opri un complot care ar putea distruge lumea, iar dușmanul e cel mai priceput asasin și cel mai talentat șofer pe care Dom și ai lui l-au văzut vreodată – Jakob (John Cena), mai precis, nimeni altul decât fratele de mult înstrăinat al lui Dom.

În Furios și Iute 9 Justin Lin revine la cârma regizorală după ce a mai regizat capitolele trei, patru, cinci și șase din serie, care au transformat franciza într-un blockbuster internațional. Acțiunea se întinde de la un capăt al globului la celălalt, de la Londra până la Tokyo, din America Centrală până în Edinburgh, și dintr-un buncăr secret din Azerbaidjan în străzile aglomerate din Tbilisi. De-a lungul acestor granițe vechi prietenii se vor reînnoda, vechi dușmani se vor reîntoarce, istoria va fi rescrisă și adevăratul înțeles al cuvântului “familie” va fi testat mai mult ca niciodată.

Ne vom întâlni din nou cu personajele noastre preferate, interpretate de Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris “Ludacris” Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster și Sung Kang, precum și de Helen Mirren, laureată cu Oscar®, Kurt Russell și Charlize Theron, laureată cu Oscar®

Lor li se alătură nou-veniții în franciză JOHN CENA, în rolul lui Jakob, fratele lui Dom, DON OMAR, LUCAS BLACK, SHAD “BOW WOW” MOSS și JASON TOBIN, CARDI B, supervedeta câștigătoare de premii Grammy, care este Leysa, o femeie cu legături în trecutul lui Dom, ANNA SAWAI (Ninja Assassin, series Giri/Haji) în rolul lui Elle, o luptătoare neînfricată care apără un secret foarte important, THUE ERSTED RASMUSSEN în rolul lui Otto, un individ periculos care e mâna dreaptă a lui Jakob Toretto. OZUNA, senzația regaaeton-ului, va avea și el o apariție specială în film.

Alte filme