FOCUL VIU

Afis FOCUL VIU
Titlu original: FIRESTARTER
Titlu română: FOCUL VIU
Premiera in Romania: 2022-05-13
Premiera internationala: 2022-05-13
Gen: Thriller/horror
Scenariu: Scott Teems, bazat pe romanul lui Stephen King
Regie: Keith Thomas
Cu: Zac Efron, Ryan Kiera Armstrong, Sydney Lemmon, Kurtwood Smith, John Beasley, cu Michael Greyeyes și Gloria Reuben
Distribuitor: Ro Image 2000

Sinopsis

Într-o nouă adaptare a thrillerului clasic al lui Stephen King de la producătorii filmului The Invisible Man, o fată cu puteri pirokinetice extraordinare luptă pentru a-și proteja familia, dar și pe și ea însăși de forțele sinistre care încearcă să o captureze și să o controleze.

De mai bine de un deceniu, părinții Andy (Zac Efron - Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile; The Greatest Showman) și Vicky (Sydney Lemmon - Fear the Walking Dead, Succession) au fugit, disperați să-și ascundă fiica, Charlie ( Ryan Kiera Armstrong - American Horror Story: Double Feature, The Tomorrow War) de o agenție federală secretă care vrea să-i folosească darul fără precedent de a crea foc într-o armă de distrugere în masă.

Andy a învățat-o pe Charlie cum să-și dezamorseze puterea, care este declanșată de furie sau durere. Dar pe măsură ce Charlie de apropie de 11 ani, focul devine din ce în ce mai greu de controlat. După ce un incident care dezvăluie locul unde se afla familia, un agent misterios (Michael Greyeyes - Wild Indian, Rutherford Falls) este trimis să vâneze familia și s-o prindă pe Charlie odată pentru totdeauna. Dar Charlie are alte planuri…

În film mai apar și Kurtwood Smith (Amityville: The Awakening, Hitchcock), John Beasley (The Purge: Anarchy, The Sum of All Fears) și Gloria Reuben (Lincoln, Mr. Robot). Coloana sonoră a filmului este compusă de legendarul John Carpenter (Halloween, Christine, The Fog) și colegii săi compozitori din franciza Halloween, Cody Carpenter și Daniel Davies.

Alte informatii

Regizat de Keith Thomas (The Vigil), după un scenariu de Scott Teems (Halloween Kills) și bazat pe romanul lui Stephen King, FOCUL VIU este produs de Jason Blum (Halloween, The Invisible Man) pentru Blumhouse și de câștigătorul Oscar® Akiva Goldsman (I Am Legend, Constantine) pentru Weed Road Pictures. Producătorii executivi ai filmului sunt Ryan Turek, Gregory Lessans, Scott Teems, Martha De Laurentiis, J.D. Lifshitz și Raphael Margules.

 

Alte filme