EVEREST

Afis EVEREST
Titlu original: EVEREST
Titlu română: EVEREST
Premiera in Romania: 2015-09-18
Premiera internationala: 2015-09-25
Gen: Aventură/Dramă
Scenariu: William Nicholson și Simon Beaufoy
Regie: Baltasar Kormákur
Cu: Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson și Jake Gyllenhaal
Distribuitor: Universal

Sinopsis

Inspirat din evenimentele extraordinare petrecute cu ocazia încercării de a ajunge pe vârful celui mai înalt munte din lume, EVEREST este povestea adevărată a două expediții diferite care i-au forțat pe participanți să-și testeze limitele la extremă atunci când au fost surprinși de unul din cele mai cumplite viscole din istoria cunoscută a omenirii. Alpiniștii au avut de înfruntat obstacole la limita imposibilului, iar pasiunea și obsesia lor de o viață – aceea de a cuceri acel vârf – a devenit o luptă contracronometru pentru supraviețuire.

Această aventură spectaculoasă îi are în distribuție pe Jason Clarke, Josh Brolin, John Hawkes, Robin Wright, Michael Kelly, Sam Worthington, Keira Knightley, Emily Watson și Jake Gyllenhaal.

EVEREST e regizat de Baltasar Kormákur (2 Guns, Contraband) și produs de Tim Bevan și Eric Fellner de la Working Title Films, Brian Oliver și Tyler Thompson de la Cross Creek Pictures, precum și de Nicky Kentish Barnes și Kormákur.

Scenariul le aparține lui William Nicholson (Gladiator) și lui Simon Beaufoy (Oscar pentru Slumdog Millionaire).

EVEREST a fost filmat în Nepal, la poalele Everestului, în Alpii Italieni, precum și în studiourile Cinecittà de la Roma și Pinewood, din Marea Britanie.

Alte filme