DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA

Afis DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA
Titlu original: TO ROME WITH LOVE
Titlu română: DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA
Premiera in Romania: 2012-07-31
Premiera internationala: 2012-06-22
Gen: COMEDIE
Scenariu: WOODY ALLEN
Regie: WOODY ALLEN
Cu: WOODY ALLEN, ALEC BALDWIN, ROBERTO BENIGNI, PENÉLOPE CRUZ, JUDY DAVIS, JESSE EISENBERG,
Distribuitor: Pro Rom

Sinopsis

DIN DRAGOSTE PENTRU ROMA este o comedie caleidoscopică plasată într-unul din cele mai fermecătoare oraşe din lume. Protagoniştii sunt un arhitect de renume care îş retrăieşte tinereţea, un localnic din clasa mijlocie care se trezeşte brusc că devine cea mai mare celebritate a oraşului, un cuplu tânăr din provincie care e atras în întâlniri romantice separate şi un diector de operă american care se chinuie să aducă pe scenă un cântăreţ a cărui meserie nu are nici o legătură cu opera – e antreprenor de pompe funebre.

Faimosul arhitect John (Alec Baldwin) îşi petrece vacanţa la Roma, acolo a locuit odinioară, în tinereţe. În preumblările sale prin fostul său cartier îl întâlneşte pe Jack (Jesse Eisenberg), un tânăr care îi aminteşte de el aşa cum era în tinereţe. Jack se îndrăgosteşte până peste urechi de Monica (Ellen Page), frivola prietena a lui Sally, iubita lui John, care retrăieşte, astfel, unul din cele mai dureroase episoade romantice din viaţa lui.

În acelaşi timp, Jerry (Woody Allen), un director de operă care s-a retras din activitate, pleacă la Roma împreună cu soţia sa, Phyllis (Judy Davis), pentru a face cunoştinţă cu Michelangelo (Flavio Parenti), logodnicul italian al fiicei lor Hayley (Alison Pill). Jerry e uimit să afle că tatăl lui Jerry, Giancarlo (celebrul tenor Fabio Armiliato), un antreprenor de pompe funebre, cântă arie de operă într-o manieră demnă de La Scala. Convins că acest talent extraordinar nu trebuie să rămână anonim, Jerry îşi pune în cap să-l promoveze pe Giancarlo, resuscitându-şi, astfel, propria carieră.

Leopoldo Pisanello (Roberto Benigni) este un tip extraordinar de banal, care se trezeşte într-o dimineaţă că este cel mai faimos om din Italia şi are de răspuns la o grămadă de întrebări ciudate. Imediat, paparazzi încep să-l urmărească la fiecare pas şi să-i răstălmăcească fiecare motivaţie. Pe măsură ce Leopoldo începe să se obişnuiască cu situaţia, îşi dă seama şi care e costul celebrităţii.

În acest timp, Antonio (Alessandro Tiberi) a ajuns la Roma dintr-o provincie, sperând să facă o bună impresie rudelor sale când le-o va prezenta pe fermecătoarea sa soţie, Milly (Alessandra Mastronardi), astfel încât să primească slujba bine plasată la care visa. Din cauza  unor neînţelegeri comice, dar şi a sorţii, cei doi se trezesc separaţi pentru tot restul zilei. Antonio ajunge, astfel, să o dea drept soţia sa pe o străină (Penelope Cruz), în timp ce Milly e sedusă de farmecele legendarului star de cinema Luca Salta (Antonio Albanese).

Roma e un oraş care freamătă de dragoste şi comedie, iar filmul lui Woody Allen este populat de oameni care trăiesc aventuri ce le vor schimba vieţile pentru totdeauna.

Alte filme