DALLAS BUYERS CLUB

Afis DALLAS BUYERS CLUB
Titlu original: DALLAS BUYERS CLUB
Titlu română: DALLAS BUYERS CLUB
Premiera in Romania: 2014-03-07
Premiera internationala: 2013-11-22
Gen: Drama
Scenariu: Craig Borten și Melisa Wallack
Regie: Jean-Marc Vallée
Cu: Matthew McConaughey, Jennifer Garner, Jared Leto
Distribuitor: Pro Rom

Sinopsis

Un om departe de a fi perfect luptă pentru supraviețuire în timpuri tulburi în America.

Inspirat de întâmplări adevărate, DALLAS BUYERS CLUB este povestea lui Ron Woodroof, despre curaj și putere, în regia lui Jean-Marc Vallée, după un scenariu original care le aparține lui Craig Borten și Melisa Wallack.

Fiu al Texasului, Ron Woodroof (Matthew McConaughey) este un electrician și un cowboy itinerant care trăiește de pe o zi pe alta, când, în 1985 află vestea șocantă că a fost diagnosticat HIV pozitiv și că nu mai are de trăit decât 30 de zile. Dar el nu va vrea să accepte această condamnare la moarte.

Se documentează rapid și află că în Statele Unite lipsesc unele tratamente autorizate, așa că pleacă în Mexic. Acolo află despre tratamente alternative și începe să le aducă ilegal în America, punând astfel în fața unei mari provocări atât comunitatea științifică, cât și pe cea medicală, inclusiv pe medicul său, dr. Eve Starks (Jennifer Garner), care își face griji pentru sănătatea lui, și nu numai.

Un marginal al comunității gay, Ron își găsește un aliat improbabil, pe transsexualul Rayon (Jared Leto), pacient cu SIDA, care are își trăiește viața cu la fel de multă plăcere ca și Ron. Dar Rayon mai are ceva în comun cu Ron – spirit de antreprenor. Căutând să ocolească sancțiunile guvernamentale împotriva traficului cu medicamente și suplimente neautorizate, cei doi pun bazele unui “club al cumpărătorilor” ai cărui membri – oameni bolnavi de SIDA – plătesc cotizații lunare pentru a avea acces la medicamente. Acținuile lor ajung să aibă răsunet și în restul Americii, iar clubul începe să aibă tot mai mulți membri – prieteni, dar și alți clienți. Ron se luptă, așadar, pentru dreptul la demnitate, educație și, nu în ultimul rând, la acceptarea de către societate. În anii care au urmat după ce a fost diagnosticat, luptătorul Ron a trăit o viață mai bogată și mai intensă ca niciodată înainte.

Focus Features și Truth Entertainment prezintă DALLAS BUYERS CLUB, o producție Voltage Pictures/R² Films/Evolution Independent, în regia lui Jean-Marc Vallée, cu Matthew McConaughey, alături de care se află Jennifer Garner și Jared Leto. Castingul le aparține lui Kerry Barden, Paul Schnee și Rich Delia, costumele sunt create de Kurt și Bart, montajul e realizat de John Mac McMurphy și Martin Pensa, iar scenografia, lui John Paino. Yves Bélanger, CSC, este directorul de imagine al filmului. Michael Sledd și Parry Creedon sunt producător, iar David Bushell, Nathan Ross, Tony Notargiacomo, Joe Newcomb, Nicolas Chartier, Zev Foreman, Logan Levy, Holly Wiersma și Cassian Elwes, producători executivi. Filmul e produs de Robbie Brenner și Rachel Winter. Scenariul le aparține lui Craig Borten și Melisa Wallack, iar regia, lui Jean-Marc Vallée.

Alte informatii

3 PREMII OSCAR 2014
CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL PRINCIPAL – MATTHEW McCONAUGHEY
CEL MAI BUN ACTOR ÎN ROL SECUNDAR – JARED LETO
CEL MAI BUN MACHIAJ ȘI CEA MAI BUNĂ COAFURĂ

6 nominalizări la Oscar 2014
Cel mai bun film
Cel mai bun actor în rol principal – Matthew McConaughey
Cel mai bun actor în rol secundar – Jared Leto
Cel mai bun montaj
Cel mai bun machiaj și cea mai bună coafură
Cel mai bun scenariu original

2 Globuri de Aur 2014
Cel mai bun actor în rol principal – Matthew McConaughey
Cel mai bun actor în rol secundar – Jared Leto

2 premii Screen Actors Guild 2014
Cel mai bun actor în rol principal – Matthew McConaughey
Cel mai bun actor în rol secundar – Jared Leto

Alte filme