COWBOYS & EXTRATEREŞTRI

Afis COWBOYS & EXTRATEREŞTRI
Titlu original: COWBOYS & ALIENS
Titlu română: COWBOYS & EXTRATEREŞTRI
Premiera in Romania: 2011-08-26
Premiera internationala: 2011-07-29
Gen: Acţiune/SF/Thriller
Scenariu: Alex Kurtzman & Roberto Orci & Damon Lindelof
Regie: Jon Favreau
Cu: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, Sam Rockwell
Distribuitor: Paramount

Sinopsis

Regizorul John Favreau, care are o carieră impresionantă în superproducţii, regizează filmul-eveniment al verii 2011, care combină genul western clasic cu genul SF într-o manieră cu totul originală: Cowboys & Extratereştri. Daniel Craig şi Harrison Ford sunt protagoniştii filmului, conduşi de o echipă de realizatori de top: Steven Spielberg, Ron Howard, Brian Grazer, Alex Kurtzman şi Roberto Orci.

Cowboys & Extratereştri este un thriller de acţiune care ne va purta prin vestul sălbatic, unde un cowboy singuratic va conduce o revoltă împotriva terorii venite din alt Univers.
1873, Arizona. Un străin (Craig), care şi-a pierdut memoria şi nu-şi mai aduce aminte nimic legat de trecutul său, ajunge, în rătăcirile lui, în Absolution, un orăşel din mijlocul deşertului. Singurul indiciu legat de trecutul său este o cătuşă pe care o are legată la o mână. Va descoperi rapid că locuitorii din Absolution sunt foarte ostili cu orice străin şi că nimeni nu face vreo mişcare fără ordinul temutului colonel Dolarhyde (Ford). Este un oraş care îşi duce existenţa în frică.
 
Dar Absolution este pe cale să trăiască o frică pe care nu va avea cum s-o înţeleagă în ziua când oraşul va fi atacat de prădători veniţi din spaţiu. Mişcându-se extrem de rapid şi aruncând cu fascicule de lumini orbitoare, invadatorii încep să răpească unul câte unul locuitorii orăşelului. Va fi cea mai grea înfruntare pe care oraşul a trăit-o vreodată.
Se pare că singura speranţă de salvare este acum străinul pe care la început l-au respins cu toţii.

Pe măsură ce pistolarul începe să-şi aducă aminte cine e şi pe unde a umblat până acum, îşi dă seama că deţine un secret care ar putea fi singura şansă a oraşului de a lupta împotriva monştrilor extratereştri. Cu ajutorul misterioasei Ella (Olivia Wilde), străinul organizează un grup de acţiune, din care fac parte cei care îi stăteau împotrivă înainte de invazie – orăşeni, Dolarhyde şi băieţii lui, proscrişi şi războinici apaşi.
Strâns uniţi împotriva unui inamic comun, aceştia se pregătesc pentru un tur de forţă epocal, totul cu un singur scop: supravieţuirea.
 
Scenariul pentru Cowboys & Extratereştri aparţine echipei care a creat Star Trek, respectiv Alex Kurtzman & Roberto Orci and Damon Lindelof (serialul Lost) şi este bazat pe romanul grafic editat de Platinum Studios şi creat de Scott Mitchell Rosenberg. Filmul e produs de Grazer, Howard, Rosenberg, Kurtzman şi Orci, iar producători executivi sunt Spielberg şi Denis L. Stewart.

Alte informatii

Bazat pe romanul grafic creat de Scott Mitchell Rosenberg.

Alte filme