BOYHOOD. 12 ANI DE COPILĂRIE

Afis BOYHOOD. 12 ANI DE COPILĂRIE
Titlu original: BOYHOOD
Titlu română: BOYHOOD. 12 ANI DE COPILĂRIE
Premiera in Romania: 2015-02-06
Premiera internationala: 2014-08-15
Gen:
Scenariu:
Regie:
Cu:
Distribuitor: Universal

Sinopsis

BOYHOOD. 12 ANI DE COPILĂRIE este o dramă de ficțiune realizată cu aceiași actori pe parcursul a 12 ani, din 2002 în 2013, și care ne poartă într-o călătorie pe cât de spectaculoasă, pe atât de intimă, printre experiențele copilăriei, despărțirile, traumele și bucuriile unei familii pe măsură ce trece timpul.

Filmul îl urmărește pe Mason (Ellar Coltrane), de la șase ani la 18 ani, printr-un vârtej de schimbări familiale, de mutări, controverse, căsătorii zdruncinate, recăsătoriri, schimbare de școli, prime iubiri, iubiri pierdute, vremuri bune, vremuri mai puțin bune, într-un mix constant de dezamăgiri și umiri. Dar efectele acestor evenimente nu pot fi prevăzute, pentru că un moment se întrepătrunde cu cel care-i urmează, transformându-se într-o experiență profund personală a întâmplărilor care ne modelează pe măsură ce creștem, formând natura mereu schimbătoare a vieților noastre.

Povestea începe cum haosul care se instaurează în viața lui Mason, un băiat care visează cu ochii deschiși: Olivia (Patricia Arquette), mama lui, decide să-I mute pe el și pe sora lui mai mare, Samantha (Lorelei Linklater), la Huston, tocmai când tatăl lor mai mult absent, Mason Senior (Ethan Hawke), se întoarce din Alaska ca să facă din nou parte din lumea lor. Astfel începe fluxul non-stop al vieții lui, dar, prin tot vârtejul de părinți, părinți vitregi, bunici, profesori și șefi, pericole, dorințe și pasiuni creative, Mason reușește să-și păstreze drumul propriu.

Alte filme