ASTERIX SI OBELIX LA JOCURILE OLIMPICE

Afis ASTERIX SI OBELIX LA JOCURILE OLIMPICE
Titlu original: Asterix aux jeux olympiques
Titlu română: ASTERIX SI OBELIX LA JOCURILE OLIMPICE
Premiera in Romania: 2008-02-01
Premiera internationala: 2008-02-01
Gen: Comedie/Actiune
Scenariu: Olivier Dazat si Thomas Langmann
Regie: Thomas Langman
Cu: Alain Delon, Gerard Depardieu, Clovis Cornillac, Adriana Karemebeu
Distribuitor:

Sinopsis

Asterix (Clovis Cornillac), Obelix (Gerard Depardieu) si credinciosul Dogmatix calatoresc in Grecia pentru a veni in ajutorul prietenului lor, Alafolix, bolnav de chinurile dragostei. In paralel, galii aud ca romanii planuiesc sa-l trimita pe legionarul Gluteus Maximus sa reprezinte Roma la Jocurile Olimpice, si isi trimit proprii campioni, Asterix si Obelix, la marele eveniment sportiv.

Oficialii greci au interzis Potiunea Magica ca fiind un stimulant artificial, astfel ca galii sunt acum pe cont propriu. Alafolix (Stephane Rousseau) este indragostit lulea de printesa Irina (Vanessa Hesller), la mana careia ravneste si Brutus (Benoit Poelvoorde). Pentru ca in dragoste si razboi este permis orice, Brutus intentioneaza sa joace murdar, astfel ca i-a angajat pe Doctormabus magicianul mistic si pe Scapus inventatorul nebun pentru a creste performantele echipei romanilor la Jocurile Olimpice.

Miza este mare: invingatorul Jocurilor Olimpice castiga si mana printesei Irina!

Premiera filmului a avut loc in Franta pe 30 ianuarie, odata cu Jocurile Olimpice de la Beijing! Vindut in peste 60 de tari din lumea intreaga Asterix la Jocurile Olimpice a fost lansat in acelasi timp in toata Europa, cei mai buni distribuitori europeni investind 20 milioane de euro in marketing pentru acest mare si amuzant eveniment.

Alte filme