AMERICANUL

Afis AMERICANUL
Titlu original: The American
Titlu română: AMERICANUL
Premiera in Romania: 2010-09-10
Premiera internationala: 2010-09-01
Gen: Thriller/ Actiune/ Romance
Scenariu: Rowan Joffe
Regie: Anton Corbijn
Cu: George Clooney, Thekla Reuten, Paolo Bonacelli, Violante Placido
Distribuitor:

Sinopsis

“Americanul” îl are ca protagonist pe George Clooney şi este al doilea film al lui Anton Corbijn, mult aşteptat după debutul său extrem de apreciat de public şi de criticii de film, Control.

Este povestea unui asasin misterios care se ascunde într-un orăşel idilic italian, pentru a-şi duce la bun sfârşit ultima sa misiune.

Un tip cu totul special, Jack (George Clooney) este un maestru în meseria lui – aceea de asasin plătit. După ce o misiune din Suedia se sfârşeşte mult mai dur decât se aştepta, americanul îşi anunţă omul de legătură că următoarea sa misiune va fi şi ultima. Jack se prezintă într-un orăşel de provincie din Italia, bucuros că o să stea pentru o vreme departe de moarte.

Următoarea sa misiune mai are de aşteptat, aşa cum a fost instruit de belgianca Mathilde (Thekla Reuten, din In Bruges). Spre marea lui suprindere, Jack începe să se apropie de locuitorii orăşelului. Se împrieteneşte cu preotul locului, părintele Benedetto (Paolo Bonacelli) şi se lasă prins într-o relaţie romantică cu Clara (Violante Placido). Ieşind astfel în lume, Jack s-ar putea să-şi complice periculos de mult existenţa şi să forţeze mâna destinului...

Alte informatii

“Americanul” este adaptarea romanului “A Very Private Gentleman, de Martin Booth. Cartea a fost reeditată în SUA, cu ocazia adaptării sale pentru marile ecrane, cu titlul“The American – previously published as A Very Private Gentleman” .

Alte filme