ALBINUȚA MAYA. FILMUL

Afis ALBINUȚA MAYA. FILMUL
Titlu original: MAYA THE BEE MOVIE
Titlu română: ALBINUȚA MAYA. FILMUL
Premiera in Romania: 2015-08-28
Premiera internationala: 2014-09-11
Gen: Animatie 3D dublată și subtitrată
Scenariu: Marcus Sauermann, Fin Edquist
Regie: Alexs Stadermann
Cu:
Distribuitor: EMPIRE FILM

Sinopsis

Maya e o albinuță micuță și curioasă, care, împreună cu prietenul ei, Willy, își va salva stupul de lăcomia perfidei Buzzlina, principala sfătuitoare a Reginei, și va pune capăt mult prea îndelungatei ostilități dintre albine și viespi.

Maya nu vrea să se supună regulilor stupului, și una dintre acestea e să nu ai încredere în viespile care roiesc dincolo de pajiște. Dar, când e furat lăptișorul de matcă, primele suspecte sunt viespile, iar Maya e considerată complicea lor. Nimeni nu o crede că, de fapt, ea e o victimă inocentă, și nimeni nu-i va sta alături, cu excepția prietenului ei cu inimă mare, Willy.

După o lungă călătorie plină de peripeții înspre ținutul viespilor, Maya și Willy vor descoperi cine e adevăratul vinovat, și vor reuși să apropie cele două tabere, cea a albinelor și cea a viespilor.

Povestea Albinuței Maya a început în anul 1912. În casa lui de lângă Munchen, scriitorul Waldemar Bonsels a scris atunci “Aventurile Albinuței Maya”. Cartea a fost publicată de editura berlineză Schuster & Loeffler, și a devenit imediat un uriaș succes de public, atât în țara natală a autorului, cât și peste granițele ei. Bonsuls a scris, apoi, o urmare intitulată “Himmelsvolk” (People in the Sky), care a fost publicată în 1915.

Cartea a fost adaptată pentru marele ecran încă de la începuturile cinematografiei, în 1920, când a fost realizat un film mut intitulat “The Adventures of Maya the Bee”, în care au fost folosite insecte reale ca “actori”. Dar de-abia în anii ’70 Maya a devenit personaj de desene animate, și din acel moment a cucerit întreaga lume. Din 1975 ZDF a realizat în total 104 episoade, lungi de 22 de minute, comisionate către studioul japonez de animație Zuiyo Enterprises, într-o co-producție germano-austriaco-japoneză. Melodia de generic era interpretată de Karel Gott, iar serialul de animație a fost difuzat începând cu acel an nu numai în Germania, ci și în Elveția, Austria, Spania, America Latină, Franța, Turcia, etc.

În afara serialului, a luat naștere și o serie de cărți de benzi desenate, care au avut, de asemenea, un succes imediat în toată lumea.

În 2012 a fost realizat un nou serial, în CGI, cu 78 de episoade cu o durată de 11 minute, iar primele episoade au fost difuzate în teritoriile de limbă germană. Melodia de generic e interpretată într-o nouă versiune de vedeta pop Helene Fischer.

În ALBINUȚA MAYA. FILMUL se vor regăsi aproape toate personajele principale din

 “The Adventures of Maya the Bee”, și anume, Miss Cassandra, Regina, cărăbușul Kurt și păianjenul Thekla.

Conflictul dintre albine și viespi, care e tema centrală a filmului, provine tot din carte, iar din serialul de animație din 1975, pentru care au fost inventate personaje noi, îi vom regăsi pe Willy, prietenul cel mai bun al Mayei, și pe cosașul Flip, cei doi fiind unele din cele mai populare personaje din lumea albinuței Maya.

Nou-veniți în film sunt Buzzlina, sfătuitoarea de cel mai înalt rang a Reginei, și asistentul ei, Crawley, dar și viespea Sting și tatăl său, Hank, precum și soldățeii-furnici Arnie și Barney.

Alte filme