AGENT PROVOKkKATOR

Afis AGENT PROVOKkKATOR
Titlu original: BLACKkKLANSMAN
Titlu română: AGENT PROVOKkKATOR
Premiera in Romania: 2018-10-26
Premiera internationala: 2018-08-10
Gen: Comedie/biografic/acțiune
Scenariu: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee. Bazat pe cartea lui Ron Stallworth.
Regie: Spike Lee
Cu: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Laura Harrier
Distribuitor: Ro Image 2000

Sinopsis

Vizionarul regizor Spike Lee ne aduce pe marile ecrane incredibila poveste adevărată a unui adevărat erou american.

Suntem la începutul anilor ’70, o perioadă de mari frământări sociale, răvășită de revoltele pentru drpturile civile. Ron Stallworth (John David Washington) devine primul detectiv afro-american din departamentul de poliție din Colorado Springs, dar înrolarea sa e primită cu mare scepticism și cu ostilitate fățișă de colegii și șefii săi. Neclintit, Stallworth e decis să-și facă un nume în rândurile poliției, și să-și ajute comunitatea. Așa că își asumă o misiune extrem de periculoasă: să se infiltreze într-o grupare Ku Klux Klan, pentru a o demasca.

Pretinzând că e un rasist extremist, Stallworth ia legătura cu grupul, și în curând se vede invitat în mijlocul lor. Reușește chiar să-l întâlnească personal pe Marele Vrăjitor al Klanului, David Duke (Topher Grace), care îi laudă implicarea în progresul către o Americă Albă. Dar, pentru că investigația sub acoperire devine tot mai complexă, e nevoie ca un polițist alb să intre în scenă. Așadar, colegul său, Flip Zimmerman (Adam Driver), începe să se dea drept Ron când e nevoie de întâlniri față în față cu membrii acestui grup extremist, adunând informații despre un complot criminal. Cei doi, Stallworth și Zimmerman, fac echipă pentru a distruge această organizație al cărei scop principal este să-și “aranjeze” discursul violent astfel încât să pătrundă în rândul marei mase de americani.

Alte informatii

Produs de echipa care s-a aflat în spatele filmului GET OUT, laureat cu Oscar, AGENT PROVOKkKATOR oferă o examinare nemilos de realistă asupra problemei rasiale în America anilor ’70, dar care e extrem de relevantă și pentru lumea în care trăim azi.

Focus Features și Legendary Pictures, în asociere cu Perfect World Pictures prezintă AGENT PROVOKkKATOR, o producție QC Entertainment/ Blumhouse, Monkeypaw/ 40 Acres și Mule Filmworks.

Distribuția e formată din John David Washington, Adam Driver, Topher Grace, Corey Hawkins, Laura Harrier, Ryan Eggold, Jaspar Pääkkönen, Ashlie Atkinson. Designer de costume: Marci Rodgers. Producători executivi: Edward H. Hamm Jr., Jeanette Volturno, Win Rosenfeld, Matthew A. Cherry. Scenografia: Curt Beech. Muzica: Terence Blanchard. Editor: Barry Brown. Director de imagine: Chayse Irvin, CSC. Produs de Sean McKittrick, Jason Blum, Ray Mansfield, Jordan Peele, Spike Lee, Shaun Redick. Scenariul: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee. Un film de Spike Lee.

Alte filme